Pin it

Historisk återblick

För att kunna förstå nutiden måste man emellanåt se tillbaka till historien. För just Phoenix Copenhagen spelar historien en mycket central roll. Det är ett hotell där historien smälter samman med platsen. På Phoenix Copenhagen använder vi dess historia rent till vardags. Såväl sedvanor, traditioner och verksamhet som språk och manér är genomsyrade av historien. Historien har blivit fast förankrad i hotellets vardag och det är en viss stolthet och ödmjukhet förknippad med förmånen att få vistas på ett hotell med en så speciell atmosfär och bakgrund.

I den här broschyren kan du läsa om hur Phoenix Copenhagen tillkommit, och hur det förändrats från 1680-talet fram till i dag. Vi hoppas att du tycker att denna historiska återblick är intressant, och att den lockar dig till att själv uppleva Phoenix Copenhagen – vi står redo att hälsa dig välkommen.

Fågel Fenix har åter lockats fram ur askan till ett nytt praktfullt rede som på intet vis är mindre praktfullt än det var i fornstora dagar. Den gamla grekiska sagan om fågel Fenix har fått en modern motsvarighet. En symbol för att allt må förgå, men blott för att återuppstå .