Besök Amalienborg – en av Köpenhamns finaste sevärdigheter

Amalienborg är en av Köpenhamns viktigaste turistattraktioner, och det är inte svårt att förstå varför. Slottet är numera regentfamiljens vinterbostad och ett av Europas vackraste slott i rokokostil. Det kandiderar dessutom för att få komma med på Unescos världsarvslista. Amalienborg och det kungliga livgardet med sina karaktäristiska uniformer och den dagliga vaktavlösningen klockan 12 har i det närmaste blivit en universell symbol för Köpenhamn och därmed i princip något man helt enkelt måste se när man semestrar i den danska huvudstaden.

Rundvisning på Amalienborg

Amalienborg består av fyra palats som omger den åttkantiga slottsgården med ryttarstatyn i mitten. Slottsanläggningen byggdes i början av 1750-talet och palatsen var ursprungligen avsedda att användas som bostäder för adelsfamiljer i Köpenhamn. Men efter att Christiansborgs Slot brann ned 1794 övertog kungafamiljen palatsen. Dessa fyra palats är idag uppkallade efter den regent som först bodde i dem. Idag bor drottning Margrethe i Christian IX:s palats när hon är i Köpenhamn, medan kronprins Frederik och kronprinsessan Mary bor med sina barn i Fredrik VIII:s palats. I Christian VIII:s palats ligger Amalienborgmuséet där man bland annat kan besöka Frederik IX:s arbetsrum och drottning Louises salong. Även Christian VII:s palats är öppet för allmänheten och prisbelönt för den pietetsfulla restaureringen som bevarat palatsets vackra interiör. Guidade rundturer i palatset erbjuds på helgerna under perioden juli–september.

Bo centralt i Köpenhamn

Arp-Hansen Hotel Groups vackra hotell Phoenix Copenhagen ligger bara ett stenkast från Amalienborg i ett vackert gammalt hus från slutet av 1600-talet. Precis som Amalienborgs palats är hotellet inrett i rokoko- och Louis seize-stil, och här hittar du såväl otrolig service som lyxiga rum som garanterar att du får en hotellupplevelse som är något alldeles extra. Du kan enkelt och bekvämt boka din hotellvistelse på Phoenix Copenhagen på den här sidan. Men självklart får du gärna kontakta oss om du föredrar det. Ring +45 3395 9500 eller mejla till phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen till Phoenix Copenhagen.

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner