Besök Amalienborg – en av Köpenhamns finaste sevärdigheter

Amalienborg är en av Köpenhamns viktigaste turistattraktioner, och det är inte svårt att förstå varför. Slottet är numera regentfamiljens vinterbostad och ett av Europas finaste slott i rokokostil, och det kandiderar dessutom för att få komma med på UNESCOs världsarvslista. Amalienborg och det kungliga livgardet med sina karaktäristiska uniformer och det dagliga vaktombytet klockan 12 har i det närmaste blivit en universell symbol för Köpenhamn och därmed i princip något man helt enkelt måste se när man semestrar i den danska huvudstaden.

Rundvisning på Amalienborg

Amalienborg består av fyra palats som omger den åttakantiga slottsgården med ryttarstatyn i mitten. Slottet byggdes i början av 1750-talet och var ursprungligen avsett som bostäder för Köpenhamns adliga familjer, men efter att Christiansborgs slott brann ned 1794 övertog kungafamiljen palatsen. Dessa fyra palats är uppkallade efter den regent som först bodde i dem. Regentparet bor i dag i Christian IX:s palats när de är i Köpenhamn, och kronprins Frederik och kronprinsessan Mary bor med sina barn i Frederik VIII:s palats. I Christian VIII:s palats ligger Amalienborgmuséet där man bland annat kan besöka Frederik IX:s arbetsrum och drottning Louises salong. Christian VII:s palats är även detta öppet för allmänheten och är prisbelönt för den fina restaureringen som ömsint bevarat palatsets vackra interiör. Guidade rundvandringar i palatset erbjuds på helgerna under perioden juli-september.

Bo centralt i Köpenhamn

Arp-Hansens vackra hotell Phoenix Copenhagen ligger bara ett stenkast från Amalienborg i ett vackert gammalt hus från slutet av 1600-talet. Precis som Amalienborgs palats är hotellet inrett i rokoko- och Louis Seize-stil, och här hittar du såväl otrolig service som lyxiga rum som garanterar att du får en hotellupplevelse som är något alldeles extra. Du kan enkelt och bekvämt beställa din hotellvistelse på Hotel Phoenix Copenhagen här på sidan, men du är självklart även välkommen att kontakta oss på tel. +45 3395 9500 eller via e-post: phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen till Hotel Phoenix Copenhagen.