Historisk bankettrestaurang i Köpenhamn

Restaurang von Plessen

På Hotel Phoenix Copenhagen finns en av Köpenhamns mest eleganta bankettrestauranger: restaurang von Plessen.

Restaurangen har fått sitt namn efter den adelssläkt som var med om att uppföra byggnaden som nu inrymmer Hotel Phoenix och restaurang von Plessen.

Husets historia sträcker sig nämligen tillbaka ända till 1600-talet då kungafamiljen och Köpenhamns lantadel använde hotellet och värdshuset som inkvartering för sina förnäma gäster.

I dag är restaurang von Plessen en av Köpenhamns vackraste bankettrestauranger i sina eleganta, ljusa rum som trots vissa moderna inslag inte på minsta vis döljer byggnadens historiska bakgrund.

Få en lyxig upplevelse på restaurang von Plessen

I von Plessens vackra lokaler får ni garanterat en elegant och lyxig upplevelse. Köket på restaurang von Plessen är inspirerat av klassisk fransk gastronomi och med kökschefen Martin Matzen vid rodret är ni garanterade en verkligt sublim gastronomisk upplevelse.

von Plessen kan erbjuda flera olika bankettmenyer som varierar efter säsong, såväl för bufféer, mottagningar, nattamat och fria bararrangemang. Lär mer om von Plessens bankettmenyer

Evenemang och banketter på restaurang von Plessen

Restaurang von Plessen är öppen för privata sällskap, mottagningar, bröllop med mera, både i själva restaurangen och i en mer privat omgivning i hotellets stora, eleganta festvåningar med plats för upp till 150 personer.

Det är möjligt att bjuda till jullunch på restaurangen och på nyår dukar von Plessen upp till fest med en 5-rätters gourmetmeny.

Restaurangens lyxiga inredning innebär att den passar för många olika typer av arrangemang, och von Plessen är bland annat väldigt populär hos bröllopspar.

Väljer ni att ordna med bröllopsarrangemang (för minst 20 gäster) på restaurang von Plessen erbjuder vi brudparet en kostnadsfri övernattning i en av Hotel Phoenix Copenhagen' härliga sviter. På så vis får ni en romantisk och lyxig avslutning på bröllopsfesten.

Kontakta oss för mer information på tel. +45 3395 9400 eller via e-post: von.plessen@arp-hansen.dk

Vi ser fram emot att få hälsa er välkomna till våra vackra lokaler!